Growthitude

1 av 5 har ikke en digital strategi

26th May 2017

blog image

I dag kunne vi lese i DN.no at bare 1 av fem bedrifter har en digital strategi og plan. Hva betyr det for norsk konkurransekraft?

Og den ene av de fem- hva betyr det å ha en plan, men som oftest utsette igangsetting av den eller ikke iverksette i det hele tatt? Det er mange bransjer og bedrifter som planlegger seg helt ihjel og aldri greier å ta en beslutning på hva de faktisk skal gjøre eller hvor de skal begynne med å tilpasse sin bedrift til digitaliseringen.

De vil etterhvert bli spist til frokost av plattform selskaper og andre innovative selskaper. Selskaper som kommer i så stor fart at de tradisjonelle, som planlegger og ikke iverksetter, ikke kommer til å greie å snu seg raskt nok. De blir som store tankship (selv om det er små selskaper) som blir forbikjørt av små speedbåter.

Du kan ha så mye data, big data og beslutningsgrunnlag at du faktisk blir handlingslammet. Til slutt må du foreta deg en handling. Hva bør du gjøre om du har en plan og er usikker på hvilket steg du skal ta først?

  1. Iverksett, i dag, uansett hvor lite skritt du tar!
  2. Mål hva som fungerer og hva som ikke fungerer, endre det som ikke fungerer
  3. Våg å prøve nye produkter og tjenester for automatisering av prosesser

Nå vil vi høre fra deg, har du en digital strategi og hva er det første skrittet du vil ta?

More Blogs